Valuta: Bitcoin i vild rutsjetur - dollar i roligt leje

Udgivet den 06-12-2021  |  kl. 13:48  |  

Kryptovalutaen Bitcoin har i løbet af weekenden været ude på lidt af en rutsjetur, og lørdag blev den virtuelle valuta svækket med 21 pct. overfor dollar, før den igen fandt sine ben at stå på.

Mandag koster en Bitcoin 47.514 dollar mod 56.137 dollar fredag. Lørdag var den nede at snuse til et niveau omkring 42.296 dollar. For mindre end en måned siden skulle der næsten 68.000 dollar til en Bitcoin. Også andre kryptovalutaer har været under pres.

- Men resten af kryptomarkedet har genvundet en del af styrken hurtigere end Bitcoin, skriver Sean Farrell, chef i Fundstrat, ifølge Bloomberg News.

Han påpeger, at årsagerne til faldene er flere - blandt andet nyt om Omikron-varianten samt en stramning af pengepolitikken fra Federal Reserve. Samtidig har støre investorer i det seneste år investeret mere i kryptovaluta, og det har været med til at styrke Bitcoin.

Og at de øvrige kryptovalutaer rejser sig hurtigere "taler for en overvældende institutionalisering af Bitcoin over de seneste 12 måneder," påpeger Sean Farell.

I de store valutakryds ebber bekymringerne om Omikron så småt ud, da medlinger tyder på, at den nye coronavariant ikke er så farlig som sine forgængere.

Og investorerne har ikke så travlt med at kaste sig ind "sikker havn"-valutaerne som yen og schweiziske franc, som de havde i weekenden.

Mandag ligger dollar i 113,20 yen mod 112,61 yen søndag og 113,25 yen fredag. Dollar handles i 0,9220 schweizerfranc mandag mod 0,9165 søndag og 0,9199 schweizerfranc fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯