Valuta: Bred opbakning til dollar dagen inden rentenyt fra Fed

Udgivet den 17-09-2019  |  kl. 06:32  |  

Dollar får bred opbakning tirsdag morgen, da weekendens angreb på saudiske oliefaciliteter og truslen om en militær indsats i regionen holder markedsdeltagerne ude på kanten af stolen.

- Bortset fra store bevægelser i oliepriserne er valuta og obligationsmarkederne relativt rolige, da investorer stadig forsøger at måle omfanget af de geopolitiske risici, siger valutachef Kyosuke Suzuki fra Societe Generale i Tokyo til Reuters.

Angrebet på oliefaciliteter i Saudi-Arabien i weekenden sendte oliepriserne op med næsten 15 pct. mandag, mens der tirsdag er lidt tilbageløb i priserne, der dog fortsat ligger på høje niveauer.

Reaktionen blandt de vigtigste valutaer har været forholdsvis afdæmpede, idet en umiddelbar styrkelse af yen og schweizerfranc mandag morgen hurtigt gik i sig selv.

- Måden, som valutaerne reagerer på over for spændinger i Mellemøsten, står ikke helt klar. Mens yen har tendens til at styrkes på geopolitiske bekymringer, er det dollar, der efterspørges, når der sker noget rigtigt alvorligt, siger seniorstrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities ifølge Reuters.

Og mens dønningerne fra olieangrebet er ved at lægge sig, kan markedsdeltagerne koncentrere sig om den spænding, der altid omgiver den amerikanske centralbanks pengepolitiske møder.

Federal Reserve starter den to dage lange session i Federal Open Market Committee i dag, tirsdag, og fremlægger møderesultaterne i morgen, onsdag.

Analytikerne venter, at der kommer en rentereduktion på 0,25 pct.point.

- Markederne har prissat yderligere to rentenedsættelser i år, men det er usandsynligt, at Fed selv fremlægger sådan en prognose, så vi kan se en styrkelse af dollar, vurderer Yukio Ishizuki.

Dollar står i 108,15 yen mod 107,90 yen mandag eftermiddag, og euro koster 1,1005 dollar mod 1,0995 dollar mandag.

Pund koster tirsdag morgen 1,2420 dollar mod 1,2405 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder