Valuta: Britisk pund styrket frem mod rentemøde

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 13:21  |  

Det britiske pund bliver mandag styrket over for alle de store hovedvalutaer, hvilket sker frem mod et imødeset rentemøde i den britiske centralbank, Bank of England, senere på ugen.

Det britiske pund koster mandag 1,5271 dollar mod 1,5176 dollar fredag eftermiddag, svarende til en styrkelse på omkring 0,6 pct.

Markederne er dog generelt set præget af, at der er lukket for handel i USA grundet Labor Day. Det er med til at lægge en dæmper på aktiviteten.

Ved seneste rentemøde i Bank of England i august var der for første gang et medlem af bankens pengepolitiske komité, som stemte for en renteforhøjelse, mens otte stemte for fastholdelse.

- Vi forventer ikke de store ændringer i forhold til sidste møde, og vi skal formentlig ind i starten af 2016, før vi ser en renteforhøjelse, siger valutastrateg Niels Christensen fra Nordea til Ritzau Finans.

På torsdagens møde i centralbanken forventer Nordea dermed nogenlunde det samme udfald, hvilket blandt andet begrundes med, at sidste uges PMI-tal - en temperaturmåling for den britiske industri - var svagere end ventet.

- Men hvis det ender med at hedde syv-to denne her gang, så vil det alt andet lige være positivt for pundet, siger Niels Christensen.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Middag❯  Valuta❯ 

Relaterede nyheder