Valuta: Dobbelt bund under dollar fra kinesiske uro og stram retorik

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 06:32  |  

Investorerne søger fortsat mod amerikanske dollar på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor søgelyset er rettet mod de kinesiske uroligheder med store demonstrationer over covid-19-restriktionerne, mens endnu en omgang stram retorik fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lægger ekstra bund under valutaen.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger tirsdag morgen i 106,46 mod 106,21 mandag eftermiddag.

Stigende spændinger i Kina over landets stringente pandemi-foranstaltninger sender kaptalstrømmene mod den sikre dollar, der står som eksponent for soliditet, når uroen rumler i de finansielle markeder.

- Jeg tror, at valutabevægelserne i dag igen vil blive drevet af synet på Kinas covid-politik, såvel som den brede risikostemning, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

Samtidig svækkes euro efter mandagens genopblussede euro-eufori i slipstrømmen af kommentarer fra Den Europæiske Centralbanks topchef, Christine Lagarde, om fortsat stigende inflation i euroområdet og den deraf følgende forventning om endnu en række renteforhøjelser forude.

Det har givet investorerne anledning til at trække noget af gevinsten fra en seneste tids eurostyrkelse i land.

- De centralbankkommentarer, som vi har hørt i denne uge, ikke mindst fra Lagarde, har fået markedet til være på vagt over for risikoen for, at ECB vil hæve renten med 75 basispoint på det næste møde i december i stedet for 50 basispoint, som elelr har været en stærk konsensus indtil for nylig, siger chefstrateg Ray Attrill fra National Australia Bank i Sydney ifølge Reuters.

Den fælles valuta toppede lige under 1,05 dollar mandag middag - det stærkeste niveau i fem måneder.

Onsdag kommer de første indikationer om inflationen i euroområdet i november. Økonomer adspurgt af Reuters forventer, at inflationen vil kravle op til 10,4 pct. på årsbasis.

Euro koster tirsdag morgen 1,0360 dollar mod 1,0390 dollar mandag eftermiddag og en top på 1,0495 dollar tirsdag middag, og pund koster tirsdag morgen 1,1990 dollar mod 1,2030 dollar mandag eftermiddag efter at have rundet 1,2120 dollar tidligere mandag.

Dollar ligger i 138,65 yen mod 138,75 yen mandag eftermiddag.

På kryptomarkedet er Bitcoin tilbage efter relativt store udsving i kølvandet af kryptovaluta-udlåneren Blockfis konkursbegæring, der er en udløber af kollapset af FTX-børsen tidligere på måneden.

Bitcoin, der er den mest handlede kryptovaluta, koster tirsdag morgen 16.258 dollar mod 16.081 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯