Valuta: Dollar fastholder styrke men handelsbekymringer bremser optur

Udgivet den 09-12-2019  |  kl. 06:32  |  

Dollar fastholder sin position mandag morgen, efter at solide økonomiske nøgletal fredag overraskede positivt ved at vise et stærkt amerikansk jobmarked, hvilket straks sendte dollar op.

Mandag morgen afholdes den amerikanske valuta dog fra at vinde yderligere fodfæste på baggrund af bekymringer om en eksklaring i handelskonflikten mellem USA og Kina, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dollar handler fladt i markedet mandag morgen efter en styrkelse på 0,3 pct. fredag.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viste fredag, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 266.000 personer i november.

Det var langt flere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 180.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Tallene indikerer, at den 17 måneder lange handelskonflikt med Kina, som har tynget fremstillingen, endnu ikke har påvirket den bredere amerikanske økonomi.

Ifølge Reuters antager markedsdeltagerne i høj grad, at de tariffer, som skal ramme adskillige forbrugergoder som eksempelvis telefoner og legetøj, vil blive tilbagerullet eller helt droppet, taget i betragtning af at Washington og Beijing i oktober nåede til enighed om, at de ville nå en aftale.

- Markederne fornemmer, at begge sider vil undgå et kollaps af forhandlingerne - at dømme ud fra adskillige overskrifter, siger Kazushige Kaida, der er valutachefstrateg hos Stage Street, til mediet.

- Så hovedscenariet er for dollar/yen at teste 109-niveauerne, tilføjer han.

Der går mandag morgen 108,57 yen på en dollar mod 108,69 yen fredag eftermiddag.

Euro koster mandag morgen 1,1057 dollar mod 1,1044 fredag eftermiddag omkring klokken 17.00.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder