Valuta: Dollar fortsætter ned fra knap tyveårig top

Udgivet den 27-06-2022  |  kl. 15:17  |  

Dollar er fortsat på hælene mandag efter en periode, hvor investorerne ifølge Reuters har skruet lidt ned for bekymringerne over den tårnhøje inflation og udsigten til aggressive renteforhøjelser i USA.

Netop aggressive pengepolitiske stramninger har i en periode løftet dollar, der i midten af juni ramte det stærkeste niveau i næsten 20 år målt på dollarindekset. Indekset vejer den amerikanske valuta over for den fælleseuropæiske euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner og ramte 105,79 den 15. juni.

Siden er det dog gået mest tilbage for den amerikanske valuta, og dollarindekset ligger mandag i 104,07 mod 104,18 ved 17-tiden fredag eftermiddag.

Dollarsvækkelsen følger en periode, hvor markedet har taget toppen af de tiårige amerikanske renter.

Markedet venter desuden nu, at den amerikanske centralbanks toneangivende rente vil toppe omkring 3,5 pct. i slutningen af første kvartal næste år. For blot en uge siden var forventningen en top tæt på 4 pct. i 2023.

- I store træk har markederne prissat en lavere og tidligere rentetop fra Fed, hvilket reducerer noget af dollarens appeal som følge af renteforskelle, siger Simon Harvey, leder af valutaanalyse hos Monex Europe, til Reuters.

Senere mandag ved 19:30 kan markedet blive klogere på renteudsigterne i Europa, når chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarda, taler under et pengepolitisk forum i Sintra i Portugal.

Euro koster mandag middag 1,0570 dollar mod 1,0543 dollar fredag eftermiddag. Dollar ligger til gengæld styrket i 135,40 yen mod 135,23 yen fredag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯