Valuta: Dollar fortsætter op efter aktiemarkedsuro

Udgivet den 09-09-2020  |  kl. 06:48  |  

Den amerikanske dollar holder onsdag fast i sin fremgang, idet faldet til aktiemarkedet spredte sig til salg af risikofyldte valutaer, og ny brexit-uro har presset det britiske pund ned til det laveste niveau i seks uger.

Det skriver Reuters.

Verdens reservevaluta ligger onsdag i det højeste niveau over for blandt andet pund og euro.

Den japanske yen fastholder niveauet over for dollar med en pris på en amerikanske dollar på 105,93 yen onsdag morgen sammenlignet med 105,94 yen tirsdag ved 17-tiden.

- De amerikanske aktieindeksfutures vil sandsynligvis være en guide for valutaerne i dag, siger Joe Capurso, der er chef for international økonomi hos Commonwealth Bank of Australia, til Reuters.

- Jo mere aktieindeksfutures falder, desto større er styrken i dollar og yen, fortsætter Joe Capurso, der ser mulighed for endnu mere dollarstyrkelse med torsdagens rentemøde hos Den Europæiske Centralbank.

Euro koster onsdag morgen 1,1781 dollar sammenlignet med 1,1794 dollar tirsdag ved 17-tiden.

Dermed er den europæiske fællesvaluta faldet siden starten af september, hvor prisen var kortvarigt var lige over 1,20 dollar.

Det britiske pund er blandt de største valutariske tabere, idet frygten for at Storbritannien forbereder sin skilsmissetraktat med EU.

Storbritannien vil onsdag offentliggøre sin plan for livet uden for EU. En minister har erkendt, at planen vil bryde international lov på en "begrænset måde", og kan give anledning til at forsure handelsforhandlinger.

Det britiske pund er faldet til 1,2967 dollar mod 1,3028 dollar tirsdag ved 17-tiden.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder