Valuta: Dollar holder fast efter styrkelse mandag

Udgivet den 12-09-2017  |  kl. 06:55  |  

Dollar ligger tirsdag morgen lettere styrket i forhold til niveauet ved dansk børslukketid mandag og fortsætter dermed genrejsningen fra mandag, da valutaen kom sig efter en uafbrudt svækkelse gennem hele sidste uge til det svageste niveau siden januar 2015.

Tirsdag morgen koster euro 1,1958 dollar mod et niveau på 1,1983 dollar mandag kl. 17. Fredag var kursen oppe at runde 1,2036 dollar, efter at den amerikanske valuta gennem ugen var blevet svækket fra niveauet 1,1860 per euro.

Usikkerheden om forholdet til Nordkorea medvirkede sidste uge til usikkerhed og et salgspres på dollar, men stemningen vendte mandag, efter at Nordkorea på landets nationaldag i weekenden afholdt sig fra at gennemføre nye atomtest, hvilket dæmpede lidt af frygten for en eskalering af spændingerne mellem Nordkorea og blandt andet USA.

FN's Sikkerhedsråd blev på et møde sent mandag i øvrigt enig om at indføre nye sanktioner over for Nordkorea som følge af landets seneste atomtest. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Samtlige medlemmer af rådet stemte for den resolution, som USA havde foreslået.

- Det er uden sammenligning de hårdeste tiltag, der nogensinde er pålagt Nordkorea , siger USA's FN-ambassadør, Nikki Haley.

- Men vi ved alle, at de kun har effekt, hvis alle lande indfører dem fuldt ud, tilføjer hun.

Hun understreger, at USA ikke ønsker en militær konfrontation med Nordkorea , samt at styret i Pyongyang fortsat har mulighed for at indgå i en dialog.

Men forudsætningen er, at Nordkorea indstiller sit atomvåbenprogram, understreger hun.

Dollar finder også lidt støtte i, at orkanen Irma har mistet noget af pusten, efter den har ramt det amerikanske fastland, hvilket skaber håb om, at den måske ikke bliver helt så ødelæggende som oprindeligt frygtet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
23:29:02

 
-0,78%
 
16:50:02

 
0,00%
 
23:29:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder