Valuta: Dollar i fremdrift - australsk dollar dykker efter kinesiske tal

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar styrkes over for de fleste større modparter onsdag, hvor den australske dollar presses bagud af svage nøgletal fra Kina.

Den råvareafhængige og cykliske valuta fra Australien er presset af svage PMI-tal fra Kina, der skuffede klart i den officielle aflæsning for maj.

De kinesiske PMI-tal viste fortsat tilbagegang i industrisektoren i maj, hvor indekset faldt til 48,8 fra 49,2 måneden før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en fremgang til 49,5.

For servicesektoren meldes der fortsat om stigende aktivitet, men i noget lavere grad end ventet. Her faldt PMI i maj til 54,5 fra 56,4 i april, og økonomerne havde ventet en mindre tilbagegang til 55,2.

- Vi er nødt til at huske, at den australske dollar er en provækst-valuta, der er stærkt bundet til udsigterne for råvarer, og vi har set råvarerne være under pres på det seneste, siger Rodrigo Catril, der er seniorvalutastrateg hos National Australia Bank, til nyhedsbureauet Reuters.

Den australske dollar svækkes onsdag morgen dansk tid til 0,6495 amerikanske dollar per australsk fra 0,6516 amerikanske dollar per australsk ved dansk lukketid tirsdag.

I det tunge kryds mellem euro og dollar er den amerikanske også i førersædet onsdag.

Her koster en euro 1,0695 dollar mod 1,0728 dollar per euro tirsdag ved 17-tiden.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Forex❯