Valuta: Dollar i pludselig styrkelse mod euro

Udgivet den 08-08-2017  |  kl. 16:47  |  

Efter at dollar det meste af dagen havde ligget lettere svækket mod euro, oplevede den amerikanske valuta en mærkbar styrkelse efter klokken 16 dansk tid oven på indikationer fra jobmarkedet i USA.

Den såkaldte jolts-indikator viste ifølge tal fra Bureau of Labor Statistics, at der blev oprettet 6,163 mio. nye arbejdspladser i USA i juni, hvilket var noget mere end det ventede niveau på 5,750 mio. nye stillinger, som var estimatet hos Bloomberg News.

Efter nøgletallet er dollar blevet styrket til 1,1745 per euro mod et niveau på 1,1810 dollar umiddelbart før offentliggørelsen og 1,1795 dollar mandag eftermiddag.

Fremadrettet kan inflationsudviklingen i USA meget vel komme til at afgøre retningen for dollar, da det i høj grad vil være prisudviklingen, der ventes at afgøre tempoet for kommende pengepolitiske stramninger i USA.

Mandag aften var to medlemmer fra den amerikanske forbundsbank på banen.

Det var Neel Kashkari, der er chef for Federal Reserve i Minneapolis, og St. Louis Fed-chef James Bullard, som ifølge Jyske Bank ikke kom med nye signaler og begge går ind for en gradvis neddrosling af Fed's balance.

- De henviste begge til den fortsat relativt lave amerikanske inflation, og det understreger vigtigheden af fredagens inflationsdata for juli, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank i et notat.

Fredagens forbrugerpristal fra USA ventes at vise en inflation på 0,2 pct. på månedsbasis i juli, hvilket i givet fald vil være en stigning fra en flad prisudvikling måneden før.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
18/07/18

 
0,00%
 
19/07/18

 
-0,55%
 
18/07/18

 
0,00%
 
19/07/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder