Valuta: Dollar i største ugefald siden januar på ventet rentepause

Udgivet den 02-06-2023  |  kl. 13:20  |  

Dollar ligger i det største ugentlige fald siden midten af januar, da markedet venter, at den amerikanske centralbank holder renten i ro på rentemødet den 13.-14. juni.

Om ikke helt - så er problemet med gældsloftet umiddelbart glemt, efter at Senatet også har stemt suspenderingen igennem.

- Med gældsloftet i bakspejlet er fokus tilbage på centralbanker og økonomiske data, siger Fiona Cincotta, strateg i City Index, til Reuters.

- Flere medlemmer af den amerikanske centralbank taler for en rentepause, men det udelukker ikke renteløft senere på sommeren eller endda i juli. Så jeg tror, det kan holde dollar understøttet, siger hun.

Det er de seneste dages kommentarer fra medlemmer af den amerikanske centralbank, hvor flere regionale Federal Reserve-chefer været ude at advokere for en mulig pause i renteløftene.

Dollar-indekset, der vægter den amerikanske valuta over for seks store valutaer, ligger fredag i 103,41 mod 103,78 torsdag eftermiddag og 104,21 for en uge siden. Indekset er faldet lige knap 0,8 pct. i den seneste uge.

Fredag går der 138,87 yen til en dollar mod 138,98 yen torsdag. Også mod euro er dollar svækket til 1,0767 dollar mod 1,0739 torsdag eftermiddag.

Andetsteds er det australske dollar - aussie - styrket til 0,6625 amerikanske dollar mod 0,6556 dollar torsdag. Det er især meldingen om, at mindstelønnen hæves med 5,75 pct. fra den 1. juli, der styrker aussie, skriver Reuters.

Men også at Kina arbejder på nye tiltag for at understøtte landets ejendomsmarked, bakker op om den australske råvarevaluta.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Forex❯