Valuta: Dollar lettere styrket op til inflationstal

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 13:08  |  

Dollar er lettere styrket op til eftermiddagens amerikanske inflationstal. Investorerne har gennem længere tid været bekymrede for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), strammer de finansielle tøjler, hvis inflationen bliver ved med at stige.

- Vi forventer, at tallene vil vise, at inflationen er drevet af blivende faktorer, der kan resultere i en mere vedvarende høj inflation end forventet af Fed på nuværende tidspunkt, siger Valentin Marinov, chef for G10-valutahandel i Credit Agricole, til Reuters, og fortsætter:

- Dette burde - i det mindste i teorien - hjælpe dollaren med at genvinde noget af den globale risikoappetit.

Højere tal kan muligvis lægge pres på den amerikanske centralbank for at fremskynde rentestigninger. Men flere Fed-chefer har i ugens løb gentaget mantraet om, at centralbanken ser inflationsstigninger som "forbigående".

Blandt andet sagde James Bullard, chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i St. Louis, så sent som tirsdag, at det endnu ikke er tid til at begynde diskussionen om en neddrosling af centralbankens kvantitative lempelser og obligationsopkøb.

Federal Reserves har et mål om en inflation omkring 2,0 pct. om året, men banken har tilkendegivet, at det kan tilsidesættes i en periode for at understøtte det andet hovedmål om fuld beskæftigelse.

Blandt de 11 medlemmer af Federal Reserves pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), har kun Robert Kaplan fra afdelingen i Dallas talt om mulighed for stramninger af de monetære forhold.

Euro koster onsdag middag 1,2133 dollar mod 1,2160 dollar tirsdag, og dollar koster 108,75 yen mod 108,55 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder