Valuta: Dollar med positiv undertone

Udgivet den 23-10-2020  |  kl. 06:22  |  

Investorerne på valutamarkedet viser ikke megen tegn på reaktion på den sidste valgkampsdebat inden præsidentvalget i USA mellem præsident Donald Trump og den demokratiske udfordrer, Joe Biden.

Den umiddelbare reaktion i de finansielle markeder er små stigninger i de store amerikanske aktieindeksfutures samt en marginal styrkelse af amerikanske dollar.

Ingen af deltagerne synes at komme ud af debatten som klar vinder, og investorerne er næppe blevet klogere på, om Joe Biden ender i Det Hvide Hus efter valget 3. november.

Analytikere havde på forhånd ikke de store forventninger til, at debatten umiddelbart ville være i stand til at flytter de finansielle markeder, men den politiske usikkerhed over valget er fortsat en risikofaktor, som tages med i betragtningerne.

- Der kan komme et verbalt fyrværkeri, men vi venter ingen stor indflydelse på dollarkursen, lød vurderingen inden debatten fra valutaanalytiker Kim Mundy fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney.

I stedet vendes blikket mod forhandlingerne om en stor stimuluspakke, men selv om der opnås enighed om en pakke, er det tvivlsomt, om det er muligt at få en pakke gennem Kongressen inden valget.

Forventningen om en massiv stimuluspakke, uanset hvem der bliver valgt, har givet anledning til et udsalg i obligationsmarkedet og dermed højere amerikanske renter i forventning om mere statslig låntagning, der i sidste ende betyder en solid bund under dollar.

Den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg torsdag med 4 basispoint til 0,86 pct., og fredag morgen er renten på den ti-årige T-bond 0,85 pct. på markedet i Tokyo.

- Hvis Biden vinder, og han fortsætter med stimulus, så er vi tilbage ved en negativ amerikansk dollar. Men indtil videre er der stadig en smule politisk risiko-overhæng, siger valutaanalytiker Imre Speizer fra Westpac i Sydney til Reuters.

Euro koster fredag morgen 1,1805 dollar mod 1,1830 dollar torsdag, mens dollar ligger i 104,75 yen mod 104,65 yen torsdag.

Pund koster fredag morgen 1,3070 dollar mod 1,3095 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder