Valuta: Dollar mister lidt momentum efter referat af rentemøde i USA

Udgivet den 24-05-2018  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar mister momentum torsdag morgen, efter at referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, blev offentliggjort.

Ifølge Reuters lå dollar på det højeste niveau i fem måneder, lige før referatet blev offentliggjort onsdag aften dansk tid, men efterfølgende tog valutaen et dyk.

Noterne fra mødet viste, at bankens chefer anser det for passende med en renteforhøjelse "snart", at man er "på sporet" med de planlagte "gradvise renteforhøjelser", og at det kunne være "hjælpsomt", hvis inflationen skyder beskedent over bankens eget inflationsmål på 2 pct. om året.

Alt det blev tolket som en dueagtig centralbank, der ikke er på vej med flere renteforhøjelser end tidligere signaleret. Det har markedet ellers spekuleret i på det seneste efter stærke tal fra den amerikanske økonomi, og forventningen har været, at centralbanken ville hæve renten i alt fire gange i år - og ikke kun de tre gange, som Federal Reserve har varslet.

Dollaren fik også et lille tryk, efter at USA's præsident, Donald Trump, igen pustede liv i frygten for, at en handelskrig vil accelerere. Natten til torsdag dansk tid iværksatte det amerikanske handelsministerium en såkaldt sektion 232-undersøgelse af den amerikanske bilimport på opfordring fra præsidenten, skriver Reuters.

Ministeriet vil undersøge, om landets import af biler og autodele påvirker den amerikanske nationale sikkerhed. Kort forinden havde Trump sagt, at han havde bedt handelsministeriet om at overveje en sektion 232-undersøgelse.

- Kerneindustrier som biler og autodele er afgørende for vores styrke som nation, lyder det fra den amerikanske præsident.

Hvis ministeriet konkluderer, at importen udgør en risiko, så kan det give Trump et juridisk grundlag for at indføre afgifter på bilimport. Ifølge Wall Street Journal overvejer Trump at indføre afgifter på helt op mod 25 pct. på bilimport.

Torsdag morgen koster en euro 1,1711 dollar mod 1,1703 dollar onsdag eftermiddag. Til sammenligning kostede en euro 1,1764 dollar onsdag morgen, men den fælleseuropæiske valuta blev svækket i løbet af dagen efter offentliggørelsen af svage PMI-tal for eurozonen.

Dollar koster torsdag morgen 109,48 yen mod 109,94 yen onsdag klokken 17.00. Samtidig går der 128,15 yen på en euro mod 128,68 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,89%
 
17:00:01

 
2,35%
 
17:30:01

 
0,32%
 
17:00:01

 
-2,40%
 
19:16:01

 
-4,84%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder