Valuta: Dollar-nedtur fortsætter til svageste niveau siden april 2018

Udgivet den 03-12-2020  |  kl. 15:16  |  

Den amerikanske dollar fortsætter støt og roligt sin tur ned ad bakken til det laveste niveau over for euro siden april 2018.

Optimisme over de amerikanske forhandlinger om en potentiel hjælpepakke, forhåbninger om en succesfuld udrulning af covid-19-vacciner og et økonomisk rebound i Kina, har reduceret efterspørgslen efter verdens reservevaluta, den amerikanske dollar.

Nogle på Wall Street advarer om, at den amerikanske dollar vil gennemgå en negativ cyklus, idet den amerikanske centralbank holder renterne lave i årevis.

- En snarlig glat vaccineudrulning kan potentielt være en game changer, idet den kan fremskynde vækstgenopretningen og forankre dollarsvagheden, siger Christopher Wong, valutastrateg hos Malayan Banking i Singapore, til Bloomberg News.

Den amerikanske dollar er over for sin syv største konkurrenter faldet i syv af årets første 11 måneder, ifølge Bloombergs dollar-spotindeks, der torsdag eftermiddag ligger i 90,72 sammenlignet med 91,28 onsdag eftermiddag.

Torsdag eftermiddag skal der 1,2150 dollar til at købe en euro mod 1,2078 dollar onsdag eftermiddag.

Der skal samtidig 104,05 yen til at købe en dollar mod 104,58 dollar.

Imens ligger det britiske pund tæt på det højeste niveau i et år - på trods af usikkerhed om brexit-forhandlingerne.

Britisk pund ligger torsdag eftermiddag i 1,3455 dollar sammenlignet med 1,3333 dollar onsdag eftermiddag.

Det britiske pund havde sin bedste november siden 2006, idet det blev drevet op af dollars nedtur og opmuntrende retorik fra Storbritannien og EU om mulighederne for at nå en handelsaftale.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder