Valuta: Dollar på fortsat retræte trods svagt aktiemarked

Udgivet den 17-03-2023  |  kl. 16:57  |  

Den amerikanske dollar stod fredag fortsat svagt i billedet over for euro og flere andre modparter fredag eftermiddag, selv om udviklingen på aktiemarkedet var gået fra grønt til rødt.

Torsdag aften blev der ellers givet en saltvandsindsprøjtning i form af en redningskrans til den nødstedte amerikanske bank First Republic Bank, der for en stund skabte øget risikovillighed og stigende aktier.

Det affødte også grønne aktiemarkeder i Europa fra morgenstunden fredag, men ud på dagen blev billedet vendt, og finanssektoren i USA er også igen under pres i fredag ved dansk lukketid.

Men på valutamarkedet fastholdelses svækkelsen til dollar, mens mere risikobetonede valutaer som den australske og new zealandske dollar styrkes pænt.

Generelt var aktiviteten dog lav i sammenligning med aktie- og rentemarkederne, mens investorerne afventer, hvad den amerikanske centralbank vil gøre på næste uges rentemøde.

"Valutamarkedet er næsten der, hvor der sker mindst. Aktierne er gået i rødt, og det skulle jo egentlig trække dollar lidt op, men det sker ikke. Markedet er generelt træt," siger Niels Christensen, der er valutastrateg hos Nordea, til MarketWire.

"De fleste investorer er meget tøvende før rentemødet i USA i næste uge. De er sikkert også tøvende før weekenden. Er der ugler i mosen, så reagerer Fed. som regel i løbet af en weekend," fortsætter han.

En euro kostede fredag 1,0646 dollar mod 1,0621 dollar per euro torsdag eftermiddag. Euro fik torsdag medvind af et renteløft på 50 basispoint fra Den Europæiske Centralbank (ECB).

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯