Valuta: Dollar på hælene inden Trumps tale

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 13:51  |  

Dollar er på hælene fredag eftermiddag, hvor investorerne holder vejret, inden USA's præsident, Donald Trump, senere fredag holder pressekonference med Kina som hovedtema.

Pressemødet blev bebudet torsdag, hvor Trump ikke lagde skjul på sin utilfredshed over, at Kina havde vedtaget en ny national sikkerhedslov for Hongkong.

Frygten i markedet går nu på, at handelskonflikten mellem USA og Kina kan spidse til, vurderer valutastrateg i Bank of Singapore Moh Siong Sim over for Reuters.

- Man kan aldrig rigtigt forudse Trump. Men jeg tror, at det er svært for ham at komme med skrappe tiltag i et år som dette, siger valutastrategen med henvisning til, at coronapandemien har taget pusten fra den amerikanske økonomi.

Euro koster fredag eftermiddag 1,1133 dollar mod 1,1055 dollar torsdag, mens dollar ligger i 107,24 yen mod 107,63 yen torsdag.

Det er fjerde børsdag på stribe, at euro styrkes over for dollar, hvilket ifølge Reuters hænger sammen med, at EU-Kommissionens forslag om at oprette en genopretningsfond på 750 mia. euro har skabt optimisme.

En stor del af pengene i fonden skal deles ud til de lande, der er blevet hårdest ramt under coronakrisen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder