Valuta: Dollar presses af stigende håb om handelsaftale

Udgivet den 15-11-2019  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar presses lidt i baggrunden fredag morgen, hvor håb om en handelsaftale mellem USA og Kina igen indtager toppen af dagsordenen på de finansielle markeder.

En aftale vil komme som manna fra himlen i en global økonomi, der på alle parametre viser tegn på stress og varsler om nedtur i adskillige af de store økonomier.

Den seneste dokumentation for, at den amerikanske-kinesiske handelskrig har skubbet den globale økonomi mod afgrunden, er blevet illustreret af bekymrende væksttal fra Kina og Japan efterfulgt af mudrede økonomiske opdateringer fra Storbritannien og eurozonen.

På den baggrund tager investorerne med kyshånd imod en melding fra Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sent torsdag om, at Washington er ved at være tæt på en handelsaftale med Kina.

Det vender stemningen til en mere risikobetonet investorholdning, der fredag sender de amerikanske aktiefutures højere og sideløbende presser renterne op.

Mere konkrete nyheder fra forhandlingerne er dog fortsat fraværende.

Den britiske avis Financial Times citerer kilder ved forhandlingerne for, at en aftale muligvis ikke kan nås i tide til at undgå en ny runde af amerikanske toldsatser, der er planlagt til at træde i kraft 15. december.

- Lige så snart den risikoeffekt er væk, vil der være en positiv udvikling. Men indtil vi hører det fra Donald Trump, er ingen rigtig villig til at tage det for gode varer, siger seniorstrateg Jason Wong fra BNZ i Wellington ifølge Reuters.

PUND STERLING STYRKES AF

Britiske pund ligger tæt på de seneste måneders top mod euro og styrkes også mod dollar, i forventning om at Storbritanniens regerende konservative parti vil have flertal i parlamentet efter valget på 12. december, hvilket giver optimisme for, at brexit-sagaen endelig vil finde en ende.

- Markedet ser ud til at have prissat en stor sandsynlighed for en konservativ flertalsregering, skriver valutastrateg Adam Cole fra RBC i et notat ifølge Reuters.

Pund koster fredag morgen 1,2880 dollar mod 1,2855 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1025 dollar mod 1,1005 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster 108,60 yen mod 108,65 yen torsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder