Valuta: Dollar sendes på vinderkurs efter stærke PMI-tal fra USA

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 16:43  |  

En dollarsvækkelse hen over mandagen er gået i sig selv igen ud på eftermiddagen, efter at de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks, PMI, har overrasket positivt.

Meldingen kom klokken 15.45 og har i løbet af kort tid visket formiddagens ganske markante dollarsvækkelse helt ud.

Ved 16.30-tiden går der 1,1829 dollar på en euro mod krydskurs 1,1906, da dollar var svagest omkring klokken 13. Fredag eftermiddag ved 17-tiden stod euro i 1,1854 dollar.

- PMI var utroligt stærk både for fremstillingsindustrien og servicesektoren, og det står noget i kontrast til de PMI-målinger, vi så fra eurozonen i formiddags, konstaterer valutastrateg i Nordea Niels Christensen.

I Europa dykkede det samlede PMI-indeks for eurozonen under det neutrale niveau på 50 i november, hvor det faldt til 45,1 fra 50 måneden før.

Modsat var de amerikanske PMI-målinger for industrien og servicesektoren begge en del over økonomernes forventninger og en del højere end 50, der er skillelinjen mellem vækst og tilbagegang.

PMI for fremstillingsindustrien landede på 56,7 mod estimeret 53,0 blandt økonomer, mens PMI for servicesektoren var 57,7 mod ventet 55,0.

- Dollar har det ofte svært, når aktiemarkederne er positive, hvilket vi så hen over morgenen, men markedet har sadlet om efter tallene, konstaterer Niels Christensen.

- Det handler nok også om teknik. Med euro/dollar lige over 1,19 var vi tæt på de topniveauer, vi så i begyndelsen af november, så markedet har nok opgivet et afgørende brud opad, med så gode nøgletal fra USA.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder