Valuta: Dollar slikker sårene efter hård uge

Udgivet den 11-09-2017  |  kl. 15:18  |  

Den amerikanske dollar har et mindre comeback mandag, hvor valutaen bliver styrket en anelse over for euro, i takt med at investorerne har fået mere risikoappetit, skriver Reuters.

Weekenden har til markedets lettelse ikke budt på nogen eskalering af konflikten mellem Nordkorea og USA, og samtidig var orkanen Irma ikke så hård som frygtet.

Euro koster mandag eftermiddag 1,1985 dollar mod 1,2037 fredag eftermiddag. Styrkelsen sker, efter at dollar i sidste uge oplevede den største svækkelse i to måneder.

Alligevel skal man næppe forvente en vedvarende styrkelse af den amerikanske valuta, vurderer SEB.

- Markedet søger hele tiden efter positive dollar-nyheder, og indtil vi ser en meget klar katalysator for et ændret billede, vil trenden for dollar sandsynligvis være nedadgående, siger Richard Falkenhall, seniorstrateg hos SEB, til Reuters.

En mulig vending kan være en overraskelse i de amerikanske inflationstal, som bliver offentliggjort torsdag.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har som målsætning at nå en inflation på 2 pct. om året, men forventningen for inflationstallene i august er en stigning på 1,6 pct.

Krydset mellem euro og dollar er ifølge Reuters også påvirket af en kommentar fra Benoit Coeure, der er medlem af direktionen i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Han har sagt, at tidshorisonten for at nå ECB's mål om en inflation på 2 pct. kan blive længere end normalt.

Derudover har han udtalt, at en stigende vækst i eurozonen kan modvirke en del af de negative konsekvenser, som den seneste tids styrkelse af euro kan få for økonomien i Europa.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:02

 
0,00%
 
23:30:01

 
-0,78%
 
16:50:02

 
0,00%
 
23:30:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder