Valuta: Dollar styrkes lidt forud for rentemøder i USA og Europa

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 14:53  |  

Dollar ligger en smule styrket overfor både euro og yen onsdag eftermiddag, hvor investorerne har rettet blikket mod de kommende rentemøder i både Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske pendant, Federal Reserve.

Torsdag afholder ECB rentemøde, og markedets helt klare forventning er, at centralbanken vil sænke renten, viser handlen med futures ifølge data fra Bloomberg News.

Sådan lyder vurderingen også hos Nykredit, der forventer yderligere lempelser fra centralbanken på torsdagens pengepolitiske møde. Frederik Engholm, der er chefstrateg hos finanshuset, forventer, at der bliver spillet på alle tangenter.

- Nedsættelse af indskudsrenten til -0,6 pct., rentedifferentiering, nye obligationsopkøb, en opblødning af hidtidige ejerskabsgrænser og udvidet "forward guidance". Vi vurderer, at de samlede lempelser vil overgå markedets forventninger, skriver han i en analyse.

- Centralbanken ventes at begrunde lempelserne med en svækkelse i væksten, forhøjede nedadrettede risici relateret til både handelskrig og Brexit og en meget svag udvikling i både faktisk inflation og inflationsforventninger, lyder det desuden.

Nykredit forventer desuden - hvis de nuværende vækstudsigter fastholdes, at ECB vil sænke renten med yderligere 10 basispoint i december.

Markedet har onsdag også fokus på mildere toner i handelskrigen mellem USA og Kina, hvilket skaber en mere positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder efter to dage med fald.

Kina fritager nemlig en stribe amerikanske produkter fra den toldstigning på 25 pct., der blev iværksat sidste år, i et forsøg på at begrænse handelskrigens indflydelse. Men landbrugsvarer som korn, sojabønner og svinekød er stadig ramt af tolden.

Det fremgår af den første liste over amerikanske varer, som fritages for toldstigninger, fra det kinesiske statsråds toldkontor, skriver Bloomberg News.

Markedet er også så småt begyndt at rette blikket mod næste uges rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og også her indikerer handlen med futures, at markedet med stor sikkerhed har indregnet en rentesænkning.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1001 dollar mod 1,1045 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster 107,73 yen mod 107,30 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder