Valuta: Dollar styrkes på renteforventning

Udgivet den 23-05-2023  |  kl. 14:07  |  

Den amerikanske dollar ligger styrket tirsdag først på eftermiddage,n på forventningerne om at den amerikanske rente forbliver høj i længere tid. Forhandlingerne om gældsloftet, som fortsat er uafklaret, holder investorer på tæerne.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger i 103,52 mod 103,35 mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag er ved 14-tiden 1,0773 dollar mod 1,0799 dollar mandag eftermiddag, og pund koster på samme tid 1,2383 dollar mod 1,2425 dollar mandag.

Dollar ligger letteres svækket mod yen. Der skal 138,44 til at købe en dollar mod 138,60 yen mandag eftermiddag.

Flere repræsentanter for den amerikanske centralbank talte mandag og indikerede, at centralbanken bør fortsætte stramningerne.

Neel Kashkari, der chef for bankens afdeling i Minneapolis, sagde, at renten måske skal "nord for 6 pct.", før inflationen falder tilbage til centralbankens målsætning omkring 2 pct. Chefen for afdelingen i St. Louis, James Bullard, udtalte, at banken måske stadig skal hæve renten med 50 basispoint.

Dermed indpriser markedet nu en 30 pct. sandsynlighed for et renteløft på bankens juni-møde.

Der er fortsat stilstand i forhandlingerne mellem demokrater og republikanere i Washington om at hæve gældsloftet. Trods optimisme fra præsident Joe Bidens side, og forsikringer om, at en direkte betalingsstandsning er udelukket, er det stadig en bekymring.

USA's finansminister, Janet Yellen, har gentagne gange slået fast, at den amerikanske statskasse allerede løber tør i starten af juni.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder