Valuta: Dollar styrket op til tale af Trump

Udgivet den 12-11-2019  |  kl. 14:32  |  

Dollar ligger tirsdag eftermiddag styrket forud for en tale tirsdag aften af den amerikanske præsident, Donald Trump, i The Economic Club i New York, hvor den store fokus vil være på, om han ser fremskridt i arbejdet med en "første fase"-handelsaftale med Kina.

- Markedet har åbenlyst været meget opmærksom på, om en fase et-aftale er undervejs eller ej - en del håb er på den ene eller anden måde knyttet til denne tale. Vi ved bare ikke, hvilken vej han vil gå, siger Jane Foley, valutastrateg hos Rabobank, til Reutes, og tilføjer, at Trump kan "være meget impulsiv og derfor er svær at forudsige".

- Jeg formoder, at han vil give lige nok opmuntring til at indikere, at der er grund til at være håbefuld, uden sandsynligvis at sige at der er en færdig aftale, tilføjer Foley.

Euro koster tirsdag ved 14.15-tiden 1,1013 dollar mod et niveau på 1,1034 dollar mandag eftermiddag.

Markedet reagerede tirsdag formiddag afdæmpet på en opgørelse af det tyske ZEW-indeks, som afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.

Vurderingen af den økonomiske udvikling var ellers noget mindre pessimistisk end ventet, mens vurderingen af den nuværende situation udviklede sig lidt svagere end ventet.

Andetsteds på valutamarkedet er den newzealandske dollar tirsdag blevet svækket over en bred kam af andre valutaer, efter at en undersøgelse har vist et fald i inflationsforventningerne. Det øger forventningerne til en rentenedsættelse, når landets centralbank holder møde onsdag.

Over for dollar er den newzealandske dollar tirsdag blevet svækket 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder