Valuta: Dollar svækkes efter dueagtige signaler fra Fed

Udgivet den 25-02-2021  |  kl. 15:29  |  

Den amerikanske dollar bliver torsdag svækket over for euro, idet valutamarkederne sender verdens reservevaluta ned efter de seneste dueagtige signaler fra den amerikanske centralbank.

Lave renter, løftet om finansiel stimulus og hurtigere udrulning af covid-19-vaccinerne har drevet penge ind i det, der kaldes reflationshandlen, som henviser til investorernes sats på et opsving i den økonomiske aktivitet og priserne.

Den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, sagde onsdag, at centralbanken ikke vil stramme sin pengepolitik, før økonomien er forbedret.

- De forbedrede globale vækstudsigter understøttes fortsat af løs penge- og finanspolitik, siger Lee Hardman, valutaanalytiker hos MUFG i en note til klienter ifølge Reuters.

Den amerikanske dollar taber blandt andet højde over for den råvarerelaterede australske dollar, der bliver set som en indikator for risikoappetit. Generelt har investorerne i en periode søgt ud af dollarens sikre havn, når aktierne er steget, og har steget købt valutaer, som australske dollar, der svinger mere med konjunkturerne.

- I øjeblikket ser vi markedsmiljøwr som understøttende for råvarerelateret valutastyrke, og vi anbefaler at ligge langt i australske dollar over for amerikanske dollar, siger Lee Hardman.

Den australske dollar har torsdag nået det højeste niveau i tre år i 0,7973 dollar mod 0,7920 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag eftermiddag 1,2224 dollar mod 1,2125 dollar onsdag, mens dollar ligger i 106,13 yen per dollar mod 105,95 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder