Valuta: Dollar svækkes efter ny nervøsitet om handelskrig

Udgivet den 03-12-2019  |  kl. 06:34  |  

Dollar handler omkring et ugentligt lavpunkt over for yen tirsdag morgen, hvor den amerikanske valuta også er tæt på et tougers lavpunkt over for den europæiske fællesvaluta, euro.

Det sker efter bekymring om svage amerikanske nøgletal og tegn på, at der trækkes nye fronter op i USA's handelskrig, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Stemningen tog også endnu et slag mandag, efter af den amerikanske præsident, Donald Trump, annoncerede tariffer på import af aluminium og stål fra Brasilien og Argentina.

De seneste nøgletal fra USA har vist tegn på bedring i økonomien, så fire sammenhængende måneder med faldende fremstillingsdata såvel som et uventet fald i anlægsinvesteringer gav mandag buler i håbet om, at verdens største økonomi har stabiliseret sig.

Investorerne er ligeledes bekymrede omkring, hvordan USA vil tilbagerulle den 16 måneder lange handelskrig med Kina, mens flere tariffer på andre landes varer kan udgøre yderligere risici for de globale økonomiske fremtidsudsigter.

- Den svage data har tvunget en masse mennesker til at opgive doller og mindske tabene, siger Yukio Ishizuki, der er valutastrateg hos Daiwa Securities i Tokyo, til Reuters.

- Det er måske overstået nu, men der er ingen grund til at jagte dollar-potentiale herfra. Handelsspændinger forbliver en vedvarende trussel, hvilket ikke er godt for markedsstemningen, tilføjer han.

Mandag var det de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, som endte lavere end ventet i november, og som udløste skuffelse i markedet.

Her faldt indekset nemlig til 48,1 fra 48,3 i måneden før. Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne en stigning til 49,2.

Euro koster tirsdag morgen 1,1074 dollar mod 1,1071 mandag eftermiddag omkring klokken 17.00. Inden nøgletallene landede kostede euro lige omkring 1,1042 dollar.

Tirsdag morgen står dollar i 109,20 yen mod 109,11 yen mandag eftermiddag omkring klokken 17.00. Tidligere på dagen kostede dollar op mod 109,64 yen.

Mandag foreslog USA desuden at indføre told på franske varer for 2,4 mia. dollar som et modsvar på den franske skat på digitale serviceydelser.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder