Valuta: Dollar svækkes en smule i takt med at stemningen forbedres

Udgivet den 15-09-2020  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar svækkes tirsdag morgen over for mere risikofyldte valutaer, da håbet om en vaccine mod Covid-19 og store virksomhedsaftaler har forbedret investorernes risikoappetit på aktiver som den kinesiske yuan og den fælleseuropæiske valuta, euro.

Dermed glider dollar tirsdag morgen yderligere væk fra det højdepunkt, som valutaen ramte onsdag i sidste uge, noterer nyhedsbureauet Reuters.

Med til at bedre stemningen er nyt om, at Astrazeneca har genoptaget et britisk forsøg med selskabets vaccine mod Covid-19, mens Pfizer og Biontech på samme tid har foreslået af udvide deres fase 3-forsøg med deres vaccinekandidat mod Covid-19.

- Det var opløftende, at Pfizer har gjort et klart mål ud af vacciner. Da risikofyldte aktiver har fået et lille comeback, har dollar mistet momentum, vurderer Kyosuke Suzuki, der er valutachef hos Société Générale, over for Reuters.

Mandag var der også brede comeback til Wall Street. Det brede S&P 500-indeks steg 1,3 pct., mens Dow Jones vandt frem med 1,2 pct. Bedst gik det for teknologiaktierne på Nasdaq, som gik op med 1,9 pct.

Det skete på en dag, hvor flere milliardopkøb blev annonceret. Det største af dem var chipproducenten Nvidias overtagelse af britiske Arm fra japanske Softbank for 40 mia. dollar.

Biotekselskabet Gilead kastede sig også ud i opkøb med en overtagelse af Immunomedics for 21 mia. dollar.

Tirsdag morgen koster en euro 1,1890 dollar. Mandag eftermiddag skulle der 1,1869 dollar til en euro.

En dollar står tirsdag morgen i 105,62 yen. Mandag ved 17-tiden kostede en dollar 105,63 yen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder