Valuta: Dollar svækkes i takt med lavere T-bondrente

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 06:40  |  

Den amerikanske dollar handles torsdag tæt på laveste niveau i næsten to uger, hvor det især er lave renter, der er med til at svække den.

Markedsdeltagerne afventede referatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, der kunne have være med til at bestemme dollars fremtidige vej, men tilsyneladende tilbød mødet ikke noget nyt, der skulle være med til at diktere markedet synderligere.

Federal Reserve, Fed, forblev forsigtige på grund af den risiko som pandemien fortsat udgør - og det er på trods af den massive finanspolitiske stimulus, der har været og skal være med til at understøtte den amerikanske økonomi i den seneste og kommende periode.

I det foregående kvartal skød de amerikanske renter ellers i vejret, og den amerikanske dollar fik sin største optur i flere år på stigende forventninger om, at den accelererende amerikanske økonomiske vækst og inflation skal hjælpe USA tilbage til normalen.

- Det er svært at argumentere for, at den amerikanske makropræstation skulle være udmattet. Den stærke vaccineudrulning, genåbning af landet og stimulus burde resultere i en stærk rebound i de næste måneder, skrev Westpac-strateger i en rapport ifølge Reuters.

Britiske pund koster torsdag morgen 1,3761 dollar mod 1,3793 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag morgen 1,1871 dollar mod 1,1840 dollar onsdag eftermiddag, og dollar ligger sideløbende i 109,73 yen mod 109,89 yen onsdag.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder