Valuta: Dollar svækkes i tiltro til genåbning af økonomier

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 14:15  |  

I takt med den globale genåbning af økonomierne efter coronakrisen reduceres dollars tiltrækningskraft som sikker havn, og tirsdag middag er den amerikanske valuta svækket over for euro til niveauet, før krisen satte ind for alvor i de første uger af marts.

Dollar er ifølge Bloomberg News belastet af den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, markante rentelettelse til støtte for amerikansk økonomi, samtidig med at handlernes tiltro til at det værste i forbindelse med coronakrisen er overstået.

Men omvendt er der ifølge nyhedsbureauet risici forbundet med handelsgnidninger mellem USA og Kina og uroligheder i USA i forbindelse med de voldelige protester, der finder sted flere steder i landet efter den sorte amerikaner George Floyds død i politiets varetægt. Muligheden for en genopblussen af coronaepidemien spørger også stadig, anfører Bloomberg News.

Den kinesiske regering har ifølge nyhedsbureauet stoppet for større statsejede landbrugsindkøb af amerikansk landbrugsprodukter, blandt andet sojabønner og svinekød, mens regeringen vurderer de accelererende spændinger mellem Kina og USA.

Det har øget bekymringen for, at samhandlen mellem verdens to største økonomier skal lide endnu et knæk. I givet fald er der mulighed for revanche for dollar, siger strateg Jingyi Pan i IG Asia til Bloomberg News.

Tirsdag eftermiddag koster euro 1,1167 dollar mod 1,1125 dollar tirsdag morgen, 1,1140 dollar mandag og 1,1120 dollar fredag inden pinse.

Samtidig koster dollar 107,84 yen mod 107,60 yen mandag og 107,75 fredag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder