Valuta: Dollar svækkes ovenpå øget usikkerhed om rente

Udgivet den 20-08-2015  |  kl. 13:52  |  

Dollar svækkes for anden dag i træk over for euro, efter at der er blevet skabt usikkerhed om timingen for den længe ventede renteforhøjelse af den amerikanske centralbank.

Det er offentliggørelsen af et mødereferatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften dansk tid, der er skyld i den usikkerhed, som svækker dollaren. Medlemmer af centralbankens rentekomitéen konkluderede på mødet, at betingelserne for en rentestigning på den ene side endnu ikke er opfyldt, men at forholdene på den anden side nærmer sig.

Det har fået de hidtil ellers så dollar-begejstrede spekulanter til at sælge ud af deres beholdninger af den amerikanske valuta, og reaktionen var da også en øjeblikkelig svækkelse af dollaren.

- Federal Reserves referat havde nogle lempelige budskaber om inflationen, som gør ondt på dollaren, siger senior valutastrateg Sam Tuck fra ANZ Bank New Zealand i Auckland til Bloomberg News.

FOMC føler sig langt fra sikre på, at inflationen vil begynde at bevæge sig i den ønskede retning.

- Der udestår en betydelig usikkerhed om, hvornår lønningerne stiger, og om udviklingen kan omsættes til større pris-inflation, fremgår det af referatet fra Federeal Reserve.

Ved 13.30-tiden torsdag koster en euro 1,1174 dollar mod 1,1055 dollar onsdag kl. 17.

Svækkelsen af Kasakhstans valuta, tenge, forsætter torsdag. Onsdag faldt tenge med 4,7 pct. Det skete efter landets regering valgte at følge i fodsporene på Kina, der i sidste uge foretog tre devalueringer på stribe. Nabolandet Kasakhstan valgte at følge trop, så landet kan konkurrere på lige fod med sin kinesiske nabo.

Torsdag opgav Kasakhstans regering så kontrollen med tengen helt, og det fik valutaen til at svækkes med rekordhøje 28 pct. til 252,41 tenge per dollar.

/ritzau/FINANS

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Middag❯  Valuta❯ 

Relaterede nyheder