Valuta: Dollar svækket af afdæmpede inflationstal

Udgivet den 11-08-2017  |  kl. 16:15  |  

Dollar er fredag eftermiddag blevet svækket, efter at inflationstal har dæmpet forventningerne til kommende pengepolitiske stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

De amerikanske forbrugerpriser viste sig blot at være steget med 0,1 pct. i juli i forhold til måneden før mod en forventning på 0,2 pct. ifølge Bloomberg News. Det reagerede valutamarkedet prompte på.

- Det dæmper forventningerne til yderligere renteforhøjelser i USA, og det svækker dermed dollar, konstaterer Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea.

- Vi har jo gået i lang tid og ventet på en højere inflation i USA, som kan retfærdiggøre en strammere pengepolitik og højere renter, men det lader vente på sig. Jeg tror, det er den femte inflationsrapport i træk, der ikke lever op til forventningerne, siger Niels Christensen.

Efter inflationstallene går der 1,1800 dollar på en euro mod 1,1760 forud for.

- Der er to effekter, som gør sig gældende for dollar i øjeblikket - de økonomiske nøgletal og risikoaversion på grund af situationen med Nordkorea. Risikoaversion styrker traditionelt dollar, mens nøgletallene gør det modsatte, og effekten af nøgletallene har været lidt stærkere her og nu, siger Niels Christensen.

Dagens nøgletal har ikke ændret på, hvornår han regner med, at centralbanken vil foretage sin tredje rentejustering i år, som er den femte i denne cyklus.

- Vi er stadig afventende og regner først med, Fed kommer med en renteforhøjelse i december, men vi regner med, at de ved næste møde i september vil lægge sig fast på, at de begynder at reducere balancen fra fjerde kvartal, siger Niels Christensen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
20/06/18

 
0,00%
 
06:29:01

 
0,00%
 
20/06/18

 
0,00%
 
06:29:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder