Valuta: Dollar svækkes før eftermiddagens vigtige jobrapport

Udgivet den 02-06-2023  |  kl. 06:32  |  

Den amerikanske dollar ligger fredag morgen svækket forud for eftermiddagens vigtige jobrapport, hvor der er fokus på opgørelsen over timelønninger.

Desuden tynger de seneste dages kommentarer fra medlemmer af den amerikanske centralbank. Her har flere regionale Federal Reserve-chefer været ude at advokere for en mulig pause i renteløftene til næste møde.

Dollar-indekset, der vægter den amerikanske valuta over for seks store valutaer, ligger fredag morgen i 103,47 mod 103,78 torsdag eftermiddag.

Der er en afventende stemning på valutamarkedet inden eftermiddagens amerikanske jobrapport. Det er dog ikke jobskabelsen uden for landbruget - populært også kaldet kongetallet - der kommer til at løbe med det meste af opmærksomheden.

Det vurderer Ray Attrill, der er chef for valutastrategi hos National Australia Bank, over for Bloomberg News.

- Renterne og valutamarkedernes reaktion på aftenens (eftermiddag dansk tid, red.) jobdata kan afhænge mere af de gennemsnitlige timelønninger end jobskabelsen eller arbejdsløsheden, siger han.

Han vurderer, at en stigning på 0,2 pct. eller lavere i timelønningerne vil sende dollar yderligere ned og sænke forventningerne til centralbankens renteløft i juli.

I det store kryds mellem euro og dollar, ligger euro styrket i 1,0768 dollar mod 1,0739 torsdag eftermiddag.

Og dollar koster 138,82 yen mod 138,98 yen torsdag.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder