Valuta: Dollar understøttet af obligationsudsalg

Udgivet den 26-02-2021  |  kl. 15:12  |  

Den amerikanske dollar stiger fredag over for de fleste større valutaer, idet valutaen bliver understøttet af stigende amerikanske obligationsrenter.

Statsobligationer, og især de amerikanske statsobligationer, er blevet omdrejningspunktet for de globale markeder, hvor aktiemarkederne har været udsat for et større udsalg, idet de stigende renter har øget inflationsfrygten.

Bevægelsen i amerikanske dollar er ifølge Jeremy Stretch, chef for valutastrategi hos CIBC World Markets, en funktion af hvad der sker med renterne.

Jeremy Stretch pointerer, at renten på den tiårige amerikanske T-bond kortvarigt torsdag var over S&P 500-indeksets udbytte, hvilket indikerer stor usikkerhed.

- Men jeg tror, at vi vil fortsætte med at se centralbankfolk skubbe imod forestillingen om en tidligere end ventet tilbageførsel af politikken, og det vil sammen med afvikling af noget usikkerhed sidst på måneden give en konstruktiv kulisse for højbeta valutaer (risikable valutaer, red.) i forhold til dollar i starten af næste måned, siger Stretch ifølge Reuters.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg torsdag 21 basispoint til 1,61 pct., hvilket er det højeste niveau i et år. Det skete efter en skuffende auktion for 62 mia. dollar syvårige statsobligationer, der blev mødt af svag efterspørgsel.

Euro koster fredag eftermiddag 1,2121 dollar mod 1,2225 dollar torsdag, mens dollar ligger i 106,26 yen mod 106,25 yen torsdag.

Pund koster fredag eftermiddag 1,3930 dollar mod 1,4135 dollar torsdag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder