Valuta: Dollar vender rundt inden nyt om renten fra USA

Udgivet den 19-06-2019  |  kl. 14:15  |  

Dollar svækkes marginalt oven på tirsdagens styrkelse, men ligger fortsat tæt på det højeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Her kan investorerne muligvis få nyt om, hvordan den amerikanske centralbank forholder sig til de langvarige handelsstridigheder mellem Kina og USA, og derudover kommer der indikationer af, hvor tæt Federal Reserve er på at sænke renten - i stedet for at hæve den, som den ellers har gjort det seneste år.

Foreløbigt har markedet næsten indregnet en rentenedsættelse på 25 basispoint til juli, og prisfastsættelsen i futuremarkedet indikerer ifølge Reuters, at renten vil ligge over 60 basispoint lavere end det nuværende niveau på 2,25-2,5 pct. inden udgangen af året.

- I forhold til, hvad markedet prissætter, så er det svært at se, hvordan de skal overraske markedet, når det kommer til lempelser. Risikoen er den anden vej rundt, siger valutastrateg i RBC Capital Markets Adam Cole til Reuters.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1206 dollar mod 1,1186 dollar tirsdag ved 17-tiden, hvor euro var svækket ganske meget, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, åbnede for, at det kan blive nødvendigt med en ny runde med pengepolitiske lempelser.

I Storbritannien ligger pundet styrket for anden børsdag i træk, efter at den britiske valuta tidligt tirsdag nåede det svageste niveau siden januar.

Risikoen for et hårdt brexit uden en aftale med EU tynger fortsat pundet, der til gengæld har medvind på renteområdet.

Modsat sine kollegaer i Europa, har Bank of Englands beslutningstagere således ifølge Reuters signaleret, at markedet undervurderer risikoen for en renteforhøjelse.

Et pund koster 8,3857 kr. mod 8,3720 kr. tirsdag ved 17-tiden.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder