Valuta: Dollarsvækkelse trods stigende renter

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar er på retur onsdag, hvor investorerne har rettet opmærksomheden mod genåbningen af de forskellige landes økonomier, mens den fortsatte uro i de store byer i USA til stadighed får de finansielle markeder til at fravælge den amerikanske valuta trods stigende renter.

Dermed er fokus rettet ind på at intensivere beholdningen af mere risikable valutaer frem for defensive dollar, hvilket sender kapitalstrømme mod de økonomier, der er ved at komme sig hurtigst efter coronapandemien.

Det økonomiske opsving blev onsdag morgen bekræftet af data for servicesektoren i verdens næststørste økonomi, Kina, hvilket har styrket forventningerne til fremtiden.

Det private kinesiske PMI-indeks for servicesektoren fra Caixin og Markit Economics viste markant forbedring i maj og samtidig en stor nok fremgang til at indikere pæn ekspansion.

Serviceindekset steg til 55,0 i maj fra 44,4 i april, mens det samlede indeks for industri og service steg til 54,5 fra 47,6 i april.

Indekset bundede i 27,5 i februar, og den store fremgang kommer både pund og euro til gode, da det ses som en indikator for en kommende tilsvarende fremgang i Europa.

Samtidig presses dollar af investorernes overvejelser over masseprotesterne mod racisme, der fortsat spreder sig i USA.

- Den amerikanske dollar er generelt svag. Meldinger om økonomisk genopretning er den vigtigste faktor, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

USA's præsident, Donald Trump, har truet med at bruge militæret for at dæmme op for protesterne mod racisme og politibrutalitet, men de amerikanske aktier fortsætter med at stige. Det efterlader en del valutainvestorer famlende efter en retning.

I Europa ventes Den Europæiske Centralbank, ECB, at øge det 750 mia. euro store obligationsopkøbsprogram kaldet Pandemic Emergency Buy Program, når centralbankens Styrelsesråd træder sammen torsdag.

Yderligere ca. 500 mia. euro estimeres at blive lagt oven i programmet.

ECB har samlet hele Italiens nyudstedte gæld i april og maj op og dermed forhindret rentestigninger i det gældsplagede og virusramte land.

Euro koster onsdag morgen 1,1195 dollar mod 1,1080 dollar tirsdag, mens dollar ligger i 108,50 yen per dollar mod 108,60 yen tirsdag.

Pund koster onsdag morgen 1,2580 dollar mod 1,2540 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder