Valuta: DUP-opblødning og udsigt til Juncker-møde styrker pundet

Udgivet den 13-09-2019  |  kl. 13:10  |  

Den britiske valuta er på vej mod sin største ugentlig styrkelse over for dollar siden maj efter forlydender om en opblødning i de britiske politikeres syn på brexit, hvilket ifølge Bloomberg News giver ny optimisme til troen på en potentiel aftale.

The Times har fredag kunnet fortælle, at Det Konservative Partis støtteparti Democratic Unionist Party (DUP) er klar til at acceptere en ny aftale om at erstatte den omdiskuterede irske bagstopper, hvilket flere dog siden har sat spørgsmålstegn ved.

Derudover er det fredag kommet frem, at den britiske premierminister, Boris Johnson, mandag rejser til Luxembourg for at mødes med formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, for at diskutere brexit.

- Boris Johnson er mega presset. Han er blevet pålagt ikke at træde ud uden en aftale, og han prøver at få et nyvalg, hvilket heller ikke er lykkedes. Derfor skal han nu mødes med Juncker for at se, om de kan få gang i forhandlingerne, siger Jan Bylov, valutastrateg hos Jyske Bank.

- Alene det at de mødes, skal prises ind i pundet som en mindre risiko for, at de crasher ud, så det har været med til at løfte valutaen en smule fredag, lyder det fra valutastrategen.

Jyske Banks hovedscenarie er, at der kommer en aftale - dog først efter en udsættelse af briternes udtræden og et nyvalg, som giver en ny sammensætning af parlamentet, der gør, at en aftale kan blive stemt igennem.

- Men det er lige før, at oddsene for om det lykkedes, eller at de crasher ud, er lige store. Det står og vipper i øjeblikket, vurderer Jan Bylov.

Pund koster fredag ved middagstid 1,2468 dollar mod 1,2330 dollar torsdag eftermiddag. Sidste fredag ved dansk børslukning var prisen 1,2313 dollar per pund.

Euro står fredag ved middagstid i 1,1096 dollar mod 1,1025 dollar torsdag eftermiddag, og dollar koster 108,01 yen mod 107,85 yen torsdag ved dansk børslukning.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder