Valuta: Endnu en yuan-devaluering sparker domino-effekt i gang

Udgivet den 13-08-2015  |  kl. 06:32  |  

Den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China (PBoC), fortsatte torsdag morgen rækken af devalueringer. Det har sat gang i afvikling af en række spekulative positioner samt øget volatiliteten i de asiatiske valutaer markant.

Den kinesiske centralbank reducerede yuan referencekursen over for dollar til 6,4010 yuan per dollar. Det er 1,1 pct. lavere i forhold til onsdag.

Devalueringen er fulgt op af kommentarer fra Peoples Bank of China om, at centralbanken vil intervenere i markedet, når det anses som "forvredet" (distorted), samt at banken allerede har trukket sig fra de normale interventioner i markedet.

Onsdag eftermiddag intervenerede centralbanken for at stoppe svækkelsen af yuan, og markedet var efterfølgende stærkt i tvivl om, hvad Peoples Bank of China ønsker at opnå.

Umiddelbar reagerede markeder med at sende den kinesiske valuta helt ned til 6,4310 yuan per dollar, men efter en kommentar om at "yuan er svækket nok" har markedet stabiliseret sig omkring 6,4080 yuan.

Blandt hovedvalutaerne står euro stærkt, idet spekulative investorer er begyndt at afvikle positioner, hvor den lave rente i eurozonen er brugt til at finansiere højere forrentede beholdninger af yuan.

- Euro-købene vil fortsætte et stykke tid, idet euro-positioner brugt til yuan-køb er blevet ramt af devalueringerne (i Kina, red.). Men jeg tror ikke, Federal Reserve føler sig truet af Kinas situation, men markedets bevægelser er panisk og fokuseret på at genskabe afbalancerede positioner, siger valutachef Masato Yanagiya fra Sumitomo Mitsui Banking Corp. til Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden torsdag morgen koster euro 1,1140 dollar mod 1,1160 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 124,35 yen mod 123,90 yen onsdag eftermiddag. Samtidig går der 138,55 yen på en euro mod 138,25 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder