Valuta: Euro kravler lidt og sving i den norske krone

Udgivet den 11-09-2020  |  kl. 15:02  |  

Euro er blevet styrket en smule mod dollar i løbet af fredagen, efter at Den Europæiske Centralbank (ECB) i forbindelse med sit rentemøde torsdag ikke virkede synderligt bekymret over den seneste tids styrkelse af den fælleseuropæiske valuta.

Fredag advarede cheføkonom i ECB Philip Lane dog om, at en stærk euro vil dæmpe prisudviklingen yderligere, hvilket kan have været med til at begrænse opturen for euro i fredagens handel.

Euro koster fredag eftermiddag 1,1846 dollar mod et niveau natten til fredag på 1,1820 dollar, men kursen var dog helt over 1,19 dollar torsdag efter rentemeldingerne fra ECB torsdag eftermiddag.

- Når markedsdeltagerne sammenligner tonen hos ECB med den amerikanske centralbanks formelle skifte til at tillade højere inflation, så er markedet tilskyndet til at sælge dollar, siger analysechef Derek Halpenny fra MUGF til Reuters.

- Men euro/dollar-korrektionen tilbage fra 1,1900 efter pressekonferencen i ECB indikerer, at salget af dollar kan have nået sin grænse for nu, tilføjer han.

Fredagen har også budt på svingninger i den norske kr., efter at det norske statistikbureau, SSB, hævede sin prognose for bruttonationalproduktet i fastlands-Norge til minus 3,2 pct. i 2020 fra tidligere minus 3,9 pct.

Desuden vurderer bureauet ifølge Bloomberg News, at Norges Bank kan begynde at hæve renten allerede fra medio 2021, hvor bankens nuværende prognose indikerer stigninger først hen med udgangen af 2022.

Meldingerne gav umiddelbart anledning til en styrkelse af den norske kr., men i løbet af dagen er styrkelsen gået mere eller mindre i sig selv igen. Fredag eftermiddag skal der 0,6947 danske kr. til en tilsvarende norsk.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder