Valuta: Euro presset af økonomisk bekymring for eurozone-vækst

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 13:00  |  

Den fælleseuropæiske valuta, euro, ligger mandag tæt på det laveste niveau i tre år. Investorerne bekymrer sig om den svage vækst i eurozonen. Mere positivt trækker kinesiske bestræbelser på at begrænse skaderne fra coronavirusudbruddet, hvilket beroliger markedsdeltagerne i valutamarkedet.

Euro koster mandag middag 1,0841 dollar mod 1,0855 dollar fredag. Euro var i den tidlige handel nede i 1,0817 dollar, hvilket var det svageste siden midten af 2017.

- Euro mod dollar ser ud til komfortabelt at handle omkring de nye lave niveauer, og i de kommende dage venter vi snarere en fortsættelse af den nuværende downtrend end en rebound, siger ING analytikere til Reuters.

De ser også, at frygten for effekten af coronavirusset på eurozonens økonomi fortsat tynger.

Den tyske økonomi havde mindre momentum, end økonomerne havde ventet i fjerde kvartal. Det viste tal fra det statslige tyske statistikbureau fredag. Målt i forhold til kvartalet før var der tale om en helt uændret udvikling i økonomien ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,1 pct. ifølge tal indsamlet af Bloomberg. Kvartalet før var der en vækst på 0,1 pct.

For hele året steg væksten 0,6 pct., og dermed er tysk økonomi bremset kraftigt op, og det var den laveste vækst siden 2013.

Dollar koster mandag middag 109,87 yen mod 109,75 yen fredag eftermiddag.

Pund koster mandag middag 1,3016 dollar mod 1,3015 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder