Valuta: Euro rammer højeste niveau i fem uger

Udgivet den 17-03-2017  |  kl. 13:43  |  

Euro holder fredag eftermiddag akkurat fast i de seneste børsdagens fremgang over for dollar. I løbet af morgenen nåede den fælles valuta endda det højeste niveau i fem uger over for dollar, men stigningen er siden gået i sig selv igen.

Investorerne holder sig ifølge Bloomberg News på sidelinjen op til G20-mødet i Tyskland og inden topmødet mellem USA's præsident, Donald Trump, og Tysklands kansler, Angela Merkel, senere fredag i Washington.

Ved 13.30-tiden koster en euro 1,0733 dollar mod 1,0735 dollar torsdag eftermiddag. I løbet af morgenen blev euro handlet så højt som 1,0782, og set over ugen er den fælles valuta styrket fra et niveau på omkring 1,0658 dollar.

Årsagen er de seneste renteudmeldinger fra USA og Europa. Onsdag signalerede Federal Reserve således færre renteforhøjelser, end en del af investorerne havde sat næsen op efter.

En ventet rentestigning på 25 basispoint blev suppleret med en prognose om yderligere to renteforhøjelser i år. Og det svarer til fremskrivningerne fra decembers rentemøde, hvor der ligeledes var tale om et rentehop på 25 basispoint og en forudsigelse om tre forhøjelser i 2017.

I Europa er der samtidig skabt lidt usikkerhed om konsensus om, at ECB næppe piller ved de rekordlave renter i år. Det skyldes, at det østrigske rådsmedlem, Ewald Nowotny, i et interview med Handelsblatt har luftet tanker om, at ECB kan hæve nogle af sine rentesatser - også selv om obligationsopkøbsprogrammet fortsat kører.

Det tolker Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank, som en varsling om, at renten måske kan stige inden længe.

- Det er den overraskende besked fra den østrigske ECB-direktør Nowatny. Hidtil har ECB i klare vendinger sagt, at renten forbliver på det nuværende niveau eller lavere i lang tid endnu, og under alle omstændigheder til et godt stykke tid efter, at ECB er stoppet med at købe obligationer for nye penge, skriver Jacob Graven i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:25:01

 
0,00%
 
10:25:01

 
0,02%
 
10:25:01

 
0,00%
 
10:25:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder