Valuta: Euro styrkes efter EU-sabel mod Italien - yen bakker igen

Udgivet den 21-11-2018  |  kl. 14:55  |  

Euro er i fremgang onsdag eftermiddag, efter at EU har langet ud efter Italien i sagen om det omdiskuterede statsbudget i landet.

Budgettet er ikke i tråd med EU's regler, og derfor afviste unionen i første omgang budgettet, hvorefter italienerne igen indsendte samme budget.

Det har onsdag fået EU til at indlede en officiel sag mod Italien, da budgettet fortsat ikke kan accepteres. Det tolker investorerne som om, at der formentlig vil blive opnået i det mindste et kompromis på et tidspunkt, og det giver medvind til euro.

Onsdag eftermiddag koster en euro 1,1416 dollar mod 1,1370 dollar per euro sent tirsdag aften.

Usikkerheden om euro er dog ikke forsvundet, idet en endelig løsning på budgetknaset i Italien fortsat synes langt væk.

- Muligheden for yderligere et slagsmål mellem Rom og Bruxelles kan have en effekt på den overordnede økonomiske vækst i eurozonen, og det vil holde euro under pres, siger Michael McCarthy, der er chefmarkedsstrateg hos CMC Markets, til Reuters.

Sagen mod Italien skal først officielt vendes med EU-medlemmerne, før det kan igangsættes. Men der er opbakning til EU-Kommissionens beslutning.

- Det er nu op til medlemslandene at gøre deres mening gældende i løbet af de næste to uger. Hvis de er enige, hvilket nok er logisk, så er Kommissionen nødt til at indlede en sådan procedure, siger EU-økonomikommissær Pierre Moscovici.

Den japanske yen er i øvrigt svækket onsdag, hvor der igen er fremgang blandt aktierne og mindre brug for en sikker havn. En dollar koster 112,90 yen mod 112,77 yen sent tirsdag.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,42%
 
23/05/19

 
6,87%
 
23/05/19

 
1,73%
 
23/05/19

 
1,48%
 
23/05/19

 
0,17%
 
23/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder