Valuta: Euro styrket efter ECB's boost af opkøbsprogram

Udgivet den 04-06-2020  |  kl. 15:14  |  

Den fælleseuropæiske valuta, euro, er fredag eftermiddag blevet styrket til tæt på det højeste niveau siden starten af marts efter torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

I dagene op til rentemødet var euro blevet styrket, i forventning om at ECB ville udvide det løbende obligationsopkøbsprogram, og centralbankchef Christine Lagarde skuffede ikke valutaspekulanterne.

Mens ECB som ventet fastholdt sine ledende rentesatser, blev pandemi-opkøbsprogrammet øget med 600 mia. euro, så det nu beløber sig til samlet 1350 mia. euro. Her ventede markedsaktører, at programmet blev øget til cirka 1250 mia. euro.

- Som svar på den pandemirelaterede nedjustering af inflationen, vil udvidelsen af opkøbsprogrammet yderligere lette den generelle finanspolitik og støtte finansieringsbetingelserne i realøkonomien - specielt for virksomheder og husholdninger, lyder det fra ECB.

Opkøbsprogrammet forlænges endvidere til mindst juni 2021, skriver ECB videre.

- Dette afspejler "vi gør hvad end det kræver"-mentaliteten hos centralbankerne, siger Niel Birrell, der er investeringschef hos Premier Miton til Reuters.

- Det bør holde markedet tilfreds, supplerer Niel Birrell.

Euro koster torsdag eftermiddag 1,1243 dollar mod 1,1200 før meldingerne fra ECB. I løbet af ugen er kursen steget fra niveauet 1,11 dollar per euro.

Imens giver det britiske pund sig en anelse oven på de seneste dages markante styrkelse over for dollar. Alligevel er niveauet nær det højeste niveau i over en måned, efter tegn på at Storbritannien måske er villig til at gå på kompromis på nogle af stridspunkterne i brexit-forhandlingerne med EU.

Pund koster torsdag eftermiddag 1,2521 dollar mod 1,2605 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder