Valuta: Euroen svækkes op til Lagarde-tale

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 13:54  |  

Presset på at gøre noget ved de stigende renter i eurozonen øges i over for Den Europæiske Centralbank. Markedet har øjnene rettet mod centralbankens chef, Christine Lagarde, der taler mandag eftermiddag efter det danske marked er lukket.

Euro er op til svækket over for dollar og koster ved middagstid 1,2044 dollar mod 1,2140 dollar fredag eftermiddag.

Ud over Lagarde er der også flere medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der vil komme med bidrag om renteniveauet - Fed-medlemmerne John Williams og Lael Brainard taler først på ugen, mens centralbankchef Jerome Powell skal tale torsdag.

Ifølge Jyske Bank er spørgsmålet, hvad centralbankernes medlemmer siger til de kraftige rentestigninger i de første to måneder af året.

- De foreløbige meldinger har været, at Fed-medlemmerne accepterer rentestigningerne, fordi de afspejler udsigten til en vækstfest i foråret og hen over sommeren. Vækstfesten bliver udløst af genåbningen, den begyndende flokimmunitet og hjælpepakkerne fra Kongressen og Biden, skriver banken og påpeger, at det bliver interessant at se, om Fed-medlemmerne har en smertegrænse i forhold til rentestigningerne.

Ifølge Jim Reid, strateg i Deutsche Bank, er der ingen tvivl om, at centralbankerne i sidste ende kommer til at reagere mod en vedvarende stigning i renterne.

- De har simpelthen ikke råd til at se det ske med så høj gæld, siger han ifølge Reuters.

Det globale udsalg af obligationer skyldes primært frygt for en markant stigende inflation.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder