Valuta: Håb om en ny stimulus-pakke presser dollar

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 06:34  |  

Forøget håb om en ny stimulus-pakke fra de amerikanske politikere understreges af øget risikovillighed hos investorerne onsdag morgen og presser dollar bagud i forhold til de øvrige store valutaer.

Det Hvide Hus og Demokraterne nærmer sig enighed om en hjælpepakke til den amerikanske coronaramte økonomi, der nu ser ud til at være forøget til 1880 mia. dollar mod senest 1800 mia. dollar.

Samtidig følges nyheden op af optimistiske toner fra Demokraternes Nancy Pelosi, som nu håber på en aftale denne uge.

Præsident Donald Trump har stillet sig velvillig til at acceptere en stor regning trods modstand fra hans egne republikanere.

- Jeg vil gøre den endnu større end demokraterne, lød det fra Donald Trump i et interview med Fox News tirsdag.

- Alles øjne er rettet mod, om der er aftalt et amerikansk stimulusforslag. Hvis det lykkes de amerikanske politikere at blive enige om en finanspolitisk aftale, kan dollar svækkes yderligere, især mod råvarefølsomme valutaer, skriver valutaanalytiker Kim Mundy fra Commonwealth Bank of Australien i Sydney i et notat ifølge Reuters.

Dollarsvækkelsen bliver dog til en vis grad begrænset af bekymringer over forhandlingerne mellem Storbritannien og EU om en handelsaftale, når skilsmissen mellem partene fuldbyrdes ved udgangen af året, hvor den midlertidige aftale udløber.

De britiske politikere synes ikke at være interesseret i at genoptage forhandlingerne, efter at den britiske førsteminister, Michael Gove, tirsdag bad britisk industri om at gøre sig klar til "brexit uden aftale" i en telekonference, som af de medvirkende 250 erhvervsledere blev betegnet som "chokerende, pinlig og lidet konstruktiv".

Senere onsdag kan investorerne se frem til en gennemgang af Den Europæiske Centralbanks bredere strategi, der foretages af ECB-topchef Christine Lagarde, og centralbankens cheføkonom, Philip Lane.

Fra den anden side af Atlanten fremlægger den amerikanske centralbank den kvartalsvise økonomiske gennemgang kaldet "Beige Book" i aften.

Euro koster onsdag morgen 1,1840 dollar mod 1,1830 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,2978 dollar mod 1,2962 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 105,40 yen mod 105,55 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder