Valuta: Investorerne slipper grebet om dollar op til weekenden

Udgivet den 11-06-2021  |  kl. 15:34  |  

Dollar styrkes fredag til det højeste niveau i løbet af ugen, da dollar-skeptiske investorer tilsyneladende drosler lidt ned for deres væddemål oven på torsdagens inflationstal.

De amerikanske kerneforbrugerpriser opgjort eksklusive fødevare- og energipriser steg med 3,8 pct. på årsbasis i maj - det hastigste tempo siden 1992 - uden at det dog havde væsentlig effekt på den amerikanske valuta.

Fredag er den amerikanske valuta til gengæld gradvist blevet styrket til 1,2130 dollar per euro fra 1,2175 dollar torsdag eftermiddag.

- Det undrer jeg mig egentlig over. Men jeg kan ikke tro andet, end at det handler om, at de, der havde regnet med, at dollar skulle svækkes efter tallene, trækker lidt i land inden weekenden, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen.

Næste vigtige pejlemærke for markedet er den amerikanske centralbank Federal Reserves rentemeddelelse på onsdag, hvor der dog ifølge Nordea næppe er udsigt til, at banken ændrer retorik. I stedet vil banken formentlig gentage, at den høje inflation er midlertidig, ligesom opkøbsprogrammet og de rekordlave renter vil blive fastholdt.

- Men Fed (Federal Reserve, red.) kommer til at ændre retorikken - givetvis ikke onsdag - men måske lige efter sommerferien. I den forbindelse regner vi med, at de lange renter stiger, og at dollar vil styrkes, siger Niels Christensen.

Mens markedet synes indstillet på, at den amerikanske centralbanks stramninger vil komme i snegletempo, har Rusland fredag hævet sin rente med 50 basispoint til 5,50 pct.

Rublen er efterfølgende styrket lidt til 71,72 rubler per dollar fra 0,7181 rubler torsdag.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder