Valuta: Japanske yen styrkes over for dollar før nøgletal

Udgivet den 04-09-2015  |  kl. 14:05  |  

Den japanske yen er fredag middag på vej mod sin største ugentlige stigning over for dollar i løbet af i år, samtidig med at den amerikanske valuta styrker sig i forholdet til en række andre valutaer, herunder den australske dollar.

Det sker alt sammen forud for den vigtige offentliggørelse af den amerikanske beskæftigelse i august.

Generelt er markedet på ugens sidste handelsdag præget af, at valutaer i højrente lande - og særligt dem, der producerer råvarer - svækkes over for dollar på grund af frygt for, at de kinesiske aktier vil vende tilbage til fald, når landets aktiemarked åbner i næste uge efter at have haft lukket både torsdag og fredag. Det skriver Bloomberg News.

Blandt andet den australske dollar svækkes over for den amerikanske ditto og ligger fredag i sit laveste niveau i seks år.

Ifølge Bloomberg News sidder investorerne i en situation, hvor de på den ene side skal vægte udsigterne for og følgerne af en højere ledende rente i USA, og på den anden side en bredere risikospredning, idet aktierne fortsætter med at falde.

Netop forholdet med en mulig renteforhøjelse i USA kan blive diskuteret endnu mere fredag eftermiddag, når der kl. 14.30 dansk tid kommer jobtal fra USA. Den amerikanske beskæftigelse er således et af de væsentlige pejlemærker for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, når det kommer til at hæve den ledende rente for første gang siden 2006.

Fredag eftermiddag koster euro 1,1141 dollar mod 1,1123 dollar torsdag eftermiddag. Samtidig koster 119,13 yen mod 120,07 yen torsdag eftermiddag, og der går 132,74 yen på en euro mod 133,56 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Middag❯  Valuta❯ 

Relaterede nyheder