Valuta: Makrodata, handelskrig, budget-brud og skilsmisse lurer

Udgivet den 15-05-2019  |  kl. 06:32  |  

Bevægelserne på valutamarkedet er få og små onsdag morgen, hvor den amerikanske dollar fortsat ligger lunt i svinget på grund af en fast undertone i det amerikanske rentemarked.

Investorerne har haft øjnene rettet mod skuffende tal for den kinesiske industriproduktion og detailsalg, og afventer nu data fra Europa for indikationer om udviklingen i den globale økonomi.

Samtidig vægter handelsstriden, efter at både amerikanske og kinesiske myndigheder melder om fortsatte forhandlinger.

USA's præsident, Donald Trump, insisterede tirsdag på, at handelsforhandlingerne ikke er kollapset og betegnede handelskrigen som "et lille skænderi".

- Investorerne vil fortsætte med at overvåge de centrale valutapar. Handlerne vil være på udkig efter flere bekræftelser på en afkøling af handelskrigen, før de kaster sig ud i nye positioner, siger chefhandler Nick Twidale fra Rakuten Securities Australia i Sydney til Reuters.

Senere på dag kommer BNP-data for eurozonen samt Tyskland, og ud på eftermiddagen er der data for den vigtige amerikanske detailhandel foruden USA's industriproduktion.

Den fælleseuropæiske valuta har det fortsat svært, efter at Italiens vicepremierminister tirsdag lagde op til, at støvlelandet er klar til at bryde EU's budgetregler, hvis det er nødvendigt for at øge beskæftigelsen.

Og fra Storbritannien meldes der om endnu en afstemning i Underhuset i starten af juni om premierminister Theresa Mays omstridte brexit-aftale, der allerede er blevet afvist med historisk massive flertal tre gange.

Det tegner til at blive Theresa Mays endeligt som regeringsleder, der igen kan sende skilsmissen med EU ud i et politisk kaos.

Pund koster onsdag morgen 1,2910 dollar mod 1,2925 dollar tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag morgen 1,1205 dollar mod 1,1215 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar koster 109,65 yen mod 109,55 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
6,30%
 
14:11:01

 
4,32%
 
16/08/19

 
2,21%
 
14:11:01

 
0,10%
 
14:11:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder