Valuta: Marked afventer ECB og US-jobrapport

Udgivet den 03-09-2015  |  kl. 06:32  |  

Investorerne de internationale valutamarkeder er gået i vente-position torsdag morgen.

Såvel torsdag som fredag byder på afgørende begivenheder i form af først det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og derefter fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

ECB's styrelsesråds møde ventes ikke at ændre på renten, men der kan blive tale om justeringer af det løbende opkøbsprogram.

Især ses der frem til kommentarer fra centralbankchef Mario Draghi, idet den globale finansielle situation har ændret sig markant siden det seneste møde i midten af juni.

Dermed kan der være lagt op til en noget mere afdæmpet optimisme fra Mario Draghi, der ellers vurderede opsvinget som værende godt i gang i juni.

Siden har aktieuro, frygt for faldende vækst i Kina, kraftige fald i oliepriser - og dermed i inflationen - foruden den politiske situation i Grækenland ændret billedet ikke så lidt.

- Vi forventer, at Draghi er Draghi. Han vil sige noget, som er forholdsvis beroligende, men det vil være ord og ikke handling. ECB's holdning er, under forudsætning af at Kina ikke eksploderer, at inflationen vil vende tilbage over de næste par år. Han vil nok sige noget om, at alle optioner er i spil, vurderer økonom Marchel Alexandrovich fra Jefferies International i London over for Bloomberg News.

I USA har onsdag aftens Beige Book - den økonomiske tilstandsrapport fra Federal Reserve - øget fokus på fredagens arbejdsmarkedsrapport.

Konklusionen i Beige Book var, at den amerikanske økonomi voksede i de fleste af den amerikanske centralbanks 12 regioner, samt at de fleste industrier havde fremgang i såvel juli som august.

Samtidig øgede arbejdsmarked lønningerne for visse arbejdere, hvilket var en medvirkende faktor til forbedringen af økonomien.

Men onsdag viste forløberen for fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, en skuffende stigning på 190.000 job i august. Økonomerne havde følge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 200.000.

Ved 6.30-tiden torsdag morgen koster euro 1,1215 dollar mod 1,1225 dollar onsdag eftermiddag, mens dollar koster 120,55 yen mod 120,10 yen onsdag eftermiddag.

Der går samtidig 135,20 yen på en euro mod 134,80 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder