Valuta: Markedsdeltagere venter på amerikansk inflationsindikation

Udgivet den 27-09-2024  |  kl. 06:32  |  

Amerikanske dollar trækker sig en anelse tilbage fra torsdag aftens lavpunkt fredag morgen.

Handlen er mest af alt sidelæns, mens markedsdeltagerne afventer dagens bølge af økonomiske nøgletal med den amerikanske inflationsindikerende PCE-kerneprisdeflator som vigtigste element.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger fredag morgen i 100,69 mod 100,89 torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Investorerne afvejer de amerikanske data for finde en rettesnor for tempoet i den amerikanske centralbanks rentenedsættelser, mens bølgen af markante kinesiske stimulusforanstaltninger holder hånden under risikofølsomme valutaer.

Torsdagens data tydede på, at det amerikanske arbejdsmarked forsat er ret sundt, mens virksomhedernes overskud steg i et mere robust tempo end oprindeligt antaget i andet kvartal. Begge dele støtter et optimistisk syn på de økonomiske udsigter.

Markedet indregner rentenedsættelser fra Fedeal Reserve på 73 basispunkter i resten af året, med en sandsynlighed på 51 pct. for endnu en stor 0,5 pct.points reduktion, ifølge CME Groups FedWatch.

Federal Reserve har for relativt kort tid siden skiftet det primære fokus fra inflation til arbejdsmarkedet, da prisstigningstakter synes under kontrol, mens arbejdsmarkedet har vist tegn på vigende robusthed.

Det førte til en en større end sædvanlig 50 basispoints rentenedsættelse i sidste uge.

De seneste data tyder ifølge chefstrateg Ryan Brandham fra Validus Risk Management på, at amerikansk økonomi vokser i et solidt tempo, og at selv om arbejdsmarkedet er ved at bremse op, kan markedets frygt for en mere drastisk nedtur være overdrevet.

- Det tyder på en mere forsigtig tilgang til rentenedsættelser, hvor man prioriterer en balance mellem Federal Reserves beskæftigelsesmandat og inflationsrisici, siger han til Reuters.

Fredag offentliggøres det amerikanske prisindeks for personlige forbrugsudgifter, PCE-deflatoren, men ifølge analytikere forventes det ikke at ændre udsigterne for de amerikanske renter, medmindre de afviger markant fra prognoserne.

Mens dollar er styrket en anelse, svækkes yen til et mere end tre ugers lavpunkt mest af alt på politisk usikkerhed. Japans regeringsparti holder fredag en af de mest uforudsigelige valg til en ny partileder, og der er stor divergens mellem kandidaternes indstilling til pengepolitikken.

Tidligere fredag viste data, at kerneinflationen i Japans hovedstad Tokyo ligger på linje med centralbankens mål på 2 pct. i september, og dermed opfylder kriterierne for yderligere renteforhøjelser.

Dollar koster fredag morgen 145,06 yen mod 144,84 yen torsdag eftermiddag klokken 17.

Euro koster samtidig 1,1167 dollar mod 1,1165 dollar torsdag eftermiddag, og britiske pund ligger i 1,3391 dollar mod 1,3395 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯