Valuta: Modsatrettede viruseffekter sender dollar sidelæns

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 06:32  |  

Risikoaversionen er tilbage for fuld musik i de finansielle markeder torsdag morgen, hvor flugten mod sikkerhed har modsatrettede effekter på den amerikanske dollar.

Voksende frygt for, at coronavirus-udbruddet bliver til en pandemi, øger efterspørgslen efter dollar, men den samtidige nedadrettede renteeffekt på T-bonds reducerer et af de elementer, der skaber mest attraktivitet for netop dollar.

Den tiårige toneangivende T-bond forrentes onsdag morgen med knap 1,31 pct., hvilket er tæt på det laveste niveau nogensinde, og som afspejler investorernes glubende appetit på den sikkerhed, som de amerikanske statsobligationer tilbyder.

Modsat har japanske yen mistet en stor del af sin traditionelle status som sikker placering, da Japan er blandt de hårdest virusramte områder uden for Kina.

Virusset spreder sig nu hurtigere uden for Kina end indenfor, og frygten for, at den økonomiske virkning af rejsebegrænsninger, forstyrrelser af forsyningskæderne og faldende efterspørgsel kan være langt større end tidligere antaget, er stigende.

- Det var et spørgsmål, om man skulle købe dollar eller yen som sikker havn, men udviklingen i T-bond-markedet viser, at de fleste investorer vælger dollar. Tendensen antyder, at dollars nedadrettede potentiale er begrænset over for yen, og det styrker øger også dollar mod andre valutaer, siger cheføkonom Takuya Kanda fra Gaitame.com Research Institute i Tokyo til Reuters.

STØTTE TIL EURO

Euro får lidt støtte fra eurozonens største økonomi, Tyskland, hvor regeringen overvejer at suspendere de strenge gældsregler, alt imens det årelange pres for at sparke gang i den hensygnende økonomi gennem et øget forbrug vokser.

Det tyske finansministerium overvejer at lempe de finanspolitiske udgiftsbegrænsninger, hvilket vil være en radikal ændring af årtiers sparepolitik.

Pund ligger underdrejet tæt på et tre måneders lavpunkt over for dollar på grund af bekymring om, at Storbritanniens handelsforhandlinger med EU skal køre af sporet.

Den nye forhandlingsrunde mellem parterne er planlagt til at starte mandag, men kommentarer fra begge sider antyder, at synspunkterne omkring omfanget af en handelsaftale er stærkt forskellige.

Og med faldende forventninger til en ekspansiv britisk finanspolitik står pund i første række, når det gælder om at skaffe sig af med risiko.

Pund koster torsdag morgen 1,2925 dollar mod 1,2930 dollar onsdag eftermiddag.

Euro koster torsdag morgen 1,0910 dollar mod 1,0875 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,25 yen mod 110,50 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder