Valuta: Nedjusteret kreditvurdering sender pundet lidt ned

Udgivet den 30-03-2020  |  kl. 13:28  |  

Pundet er en smule på hælene mandag, efter at amerikanske Fitch fredag aften sænkede sin kreditvurdering af Storbritannien. I det store kryds mellem dollar og euro, ligger den amerikanske valuta nogenlunde uændret efter fem børsdages uafbrudte fald.

Et pund koster 1,2409 dollar mod 1,2462 pund fredag aften inden nedjusteringen.

Valutastrateg Kit Juckes fra Société Généralé siger til Bloomberg News, at han ikke mener, at den sænkede vurdering "har den store betydning" for pundet.

- Storbritanniens aggressive finanspolitiske reaktion på pandemien kan alarmere modellerne, som driver vurderingerne, men det vil hjælpe økonomien med at overleve og endnu vigtigere hjælpe den med komme sig, når virusset er væk, lyder det fra valutastrategen.

Fitch sænkede fredag aften sin vurdering af briterne til "AA-" fra tidligere "AA", efter at landets regering har åbnet for pengepungen på grund af corona-pandemien.

Der er blevet igangsat krisestøtte til landets økonomi, som er ramt af virusudbruddet, og det påvirker de offentlige finanser negativt.

En del af grunden til den sænkede vurdering er også usikkerheden, som stadig hersker omkring situationen efter brexit. Udsigterne for kreditvurderingen fastholdes derfor på "negative".

I krydset mellem dollar og euro er der ikke større bevægelser, om end dollar ligger marginalt svækket i 1,1070 dollar for en euro mod 1,1059 dollar fredag ved 17-tiden.

I sidste uge noterede dollar den største svækkelse siden 2009 mod euro, men nedturen kom, efter at valutaen ugen for inden havde sin bedste uge siden 2008. U-vendingen skyldtes, at en markant efterspørgsel efter dollar-likviditet som følge af coronakrisen så ud til at lette i sidste uge, skriver Reuters.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder